Image Alt

Diamante DOP

D.O.P. EXTRA VIRGIN OLIVE OIL UMBRIA COLLI ORVIETANI

“DIAMANTE” - D.O.P. UMBRIA
COLLI ORVIETANI

The Prince of the dish, for those who love flavours being rich in character

Suitable for bruschetta or to be used raw on carpaccios and salads, to fully enjoy its structured, balanced and always dainty taste, thanks to a minimised acidity.

With its fruity flavour and the right balance between sweet and spicy notes, the D.O.P. extra virgin olive oil. Diamante encloses all the taste of Umbrian lands.
 Our processing gives to Diamante oil a persistent scent and an intense taste of freshly picked olives, which gives the best if tasted raw.
 Moreover, thanks to the cold extraction of our olives, Diamante oil preserves at its best its nutritional properties, thus guaranteeing a high quality level.

The 2019-2020 vintage is currently on sale.

Annata 2019

Scheda tecnica

Cultivar: Moraiolo, Leccino, Frantoio
Harvest: Manual and mechanical in October
Extraction: Cold
Acidity: 0,26
Peroxides: 4,9
Polyphenols: 455
Colour: Bright green
Taste: Strong – Bitter and spicy
Scent: Intense – Fruity green
Use: Raw. Simple dishes that enhance its flavour
Perfect pairings: Bruschette, salads, barbecued meats, tartare
Bibenda’s review: 3 drops.
“Good and very precious oil”- IL TEMPO 08-08-2010.

NEWSLETTER

Vuoi saperne di più
sull'extravergine e
sulla degustazione
dell'olio?
Iscriviti alla
nostra Newsletter

Grazie per esserti iscritto alla Newsletter

C'è stato un errore, ritenta.

Frantoio Bartolomei utilizzerà i dati ricevuti a fini di marketing. Sarà possibile disiscriversi in qualsiasi momento.

Vuoi saperne di più
sull'extravergine e
sulla degustazione
dell'olio?
Iscriviti alla
nostra Newsletter

Grazie per esserti iscritto alla Newsletter

C'è stato un errore, ritenta.

Frantoio Bartolomei utilizzerà i dati ricevuti a fini di marketing. Sarà possibile disiscriversi in qualsiasi momento.